PRIDRUŽITE se nam tudi v letu 2018
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
alpinizem turno kolesarjenje športno plezanje ciciban planinec in mladi planinec
Strokovni članki / publikacije
  • Intervencijsko popravilo strehe na Cojzovi koči (OG)

Letos nam je vreme pošteno zagodlo pri obnovi Cojzove koče. V orkanskem vetru, ki je pustošil čez kamniške gore so se znašle tudi naše koče. Najslabše jo je odnesla prav Cojzova koča, ki je ravno v procesu obnove interjerja. Odkrilo je streho in del fasade in za sabo potegnilo še nekaj stvari, ki jih povzroči odkrita streha.
    Več
  • Zvezna akcija v Kotličih 2017 (OP)

V letu 2017 smo kamniški markacisti v mesecu juliju izvedli zvezno tehnično akcijo v okviru PZS. Akcija je potekala v dveh delih, saj smo prvi vikend očistili pot skalovja in grušča ter tako pripravili pot za tehnično izvedbo le te. Pod steno je bilo veliko skalovja, ki ga je bilo potrebno zmetati proti melišču Okrešlja, kjer smo tisti dan tudi zaprli pot proti Kamniškemu sedlu.
    Več
  • Razpis za zimovanje otrok na Mali planini (MO)

Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE V SNEGU - Zimovanje za otroke od tretjega do devetega razreda OŠ.

Ej, otroci, poleti se je na taboru Vesele Gorice tako "full hudo dogajalo", da ne bomo dočakali poletja in smo rekli - ja hudirja, saj smo pravi planinci in pravi planinci hodijo v gore tudi pozimi. Tako so si naše Vesele Gorice nadele volneno kapico in veselo odkorakale na Veliko planino. Se jim bomo pridružili?!

Sevedaaaaa ...
    Več
  • V sredo in visokogorju nevarnost snežnih plazov (PD)

V luči zadnje nesreče na območju Krvavca, ko je plaz zasul turnega smučarja, ki je na veliko srečo preživel in glede na to, da se obeta vremensko dokaj stabilen vikend, GRZS opozarja, da je v sredogorju in visokogorju 2. stopnja nevarnosti snežnih plazov po pet stopenjski evropski lestvici - ZMERNA. Stopnja sicer pomeni nizko tveganje za snežne plazove, hkrati pa je lahko zavajajoča, saj ne daje občutka, da so v gorskem svetu trenutno izredno "zanimive" razmere in struktura snežne odeje, ki "na oko" zgleda dokaj stabilna, v notranjosti pa skriva veliko nevarnost za proženje že ob manjši obremenitvi.

Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu
ZAPRTA

Cojzova koča na Kokrskem sedlu
ZAPRTA

Napovednik od 18. 2. do 19. 3. 2018
Trenutno ni dogodkov ...

Vreme

Vremenska napoved

Nedelja, 18.2.2018 ob 7h Napoved za GORSKI SVET

Danes bo oblačno in megleno, predvsem zjutraj bo tudi snežilo, čez dan bodo padavine oslabele in večinoma ponehale. Pihal bo večinoma zmeren, krajevno okrepljen severni do severovzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli -6, na 2500 m okoli -10 °C.

Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2018-02-18 06:55