|


Letni program 2018 Medijsko središče Prijava na e-novice

PRIDRUŽITE se nam tudi v letu 2018
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
alpinizem turno kolesarjenje športno plezanje ciciban planinec in mladi planinec
Strokovni članki / publikacije
 • Gluhi strežejo v planinskih kočah (PD)

  Gluhi strežejo v planinskih kočah je akcija ob tednu gluhih, ki bo potekala 22. in 23. septembra 2018. Odpiramo novo poglavje v planinski zgodbi, kjer vsak doživi drugačnost in prejme priložnost. Skupaj ustvarjamo skupen jezik inkluzije, s katero presegamo stereotipe in predsodke o gluhih. Preko socialnih, kulturnih in pohodniških aktivnosti združujemo prostovoljce, oskrbnike in osebje planinskih koč ter obiskovalce.
  Več
 • Sponzor ti ne reče smrt ali slava, a pričakuje, da boš nekaj naredil (AO)

  Reporter, 10.9.2018, str. 1 do 6, Intervju. Marko Prezelj: Težko ga je ujeti. Marko Prezelj je bil vse poletje »terenski«: kot gorski vodnik je v Švici vodil stranke, nato je na Kavkaz peljal odpravo mladih slovenskih alpinistov. V 53. letu je Marko Prezelj še vedno izjemno aktiven in ostaja eden najboljših slovenskih alpinistov. Dobitnik štirih zlatih cepinov se je na krajši oddih vrnil v domači Kamnik in ujel ravno prihod deževja, ki mu je preprečilo obiske slovenskih »hribov«, a bo to kmalu nadomestil na tujih vrhovih.
  Več
 • Why I Go To The Mountains (PD)

  Zakaj grem v gore, se je v poletnih mesecih spraševal znani in priznani francoski fotograf Alex Strohl, ki je skupaj z Markom Petkom prepotoval doberšen del slovenskih Alp in pri tem posnel dva zanimiva filmčka. Obiskal je tudi kamniški biser, Veliko planino, se povzpel na Kokrško sedlo, prespal noč v samoti bivaka pod skuto ...

  Svoja doživetja je strnil v kratek stavek: "3 drone crashes and 7 days of pure bliss in the Alps of Slovenia." Če jih prevedemo dobesedno, se berejo tako: "Trije uničeni droni in sedem dni čiste blaženosti v slovenskih Alpah". Lepo, mar ne?!
  Več
 • Plezalna stena PD Kamnik odpira svoja vrata in vabi na dneve odprtih vrat (UPS)

  Mularija, pospravite svoje pametne telefone in se nam pridružite na plezalni steni.

  No kaj še čakaš..., obuj plezalke in gremo!


  Dnevi odprtih vrat so od 4. 9. do 6. 9. 2018, od 17. do 18.30. Z rednimi treningi začnemo 10. 9. 2018. Vljudno vabljeni.
  Več
Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu
ODPRTA: LEPO VABLJENI.
 
Cojzova koča na Kokrskem sedlu
ODPRTA: LEPO VABLJENI.
 
Vreme
 

Vremenska napoved

Sreda, 26.9.2018 ob 6h Napoved za GORSKI SVET

Danes bo pretežno jasno. Pihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri. Postopno bo topleje. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m okoli 6, na 2500 m pa okoli 3 °C.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-09-26 06:09
Facebook
© Planinsko društvo Kamnik, 2018 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta