Medijsko središče

Prijava na e-novice

PRIDRUŽITE se nam
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
fotogalerije zgodovina dokumenti vreme tophikingalps ciciban planinec in mladi planinec
  • Šuštarčki ... (ŠP)

16. 5. 2015: Kot vsako leto smo se tudi letos udeležili plezalnega tekmovanja Vikend Ture. Ta plezalna tekma se vsako leto odvija v Vipavi in je zelo primerna za začetnike. Tekma se odvija na prostem. Kot vedno je bila tekma s strani organizatorjev Marka Fabčiča, Dejana Korena in drugih, lepo izpeljana.
    Več
  • 1, 2, 3 ... huraaa Rokovnjaški nočni pohod je tu! (VO)

Beseda rokovnjač etimološko ni zadovoljivo pojasnjena. Morda je izpeljana iz besede uròk v pomenu uročīti. Če je domneva pravilna, beseda odraža ljudsko prepričanje, po katerem naj bi imeli rokovnjači posebno moč, ki jih pri hudodelstvih naredi nevidne. Levstik pa izvaja besedo iz róka, ki temelji na ustnem izročilu, po katerem naj bi rokovnjači otrokom sekali roke in si z njimi v temi svetili.
    Več
  • Od strahu se je pokakal (ŠP)

Istra trip, 25. 4. - 1. 5. 2015: Prvomajske počitnice smo letos, kot že mnogo prejšnjih let preživeli v Istri in njenih plezališčih Rovinj, Limski kanal, Kamena vrata in Dvigrad. Ko smo prišli na Hrvaško, smo šli prvi dan plezat v Kamena vrata. To plezališče spada med tista, ki so bolj nova, zato so tudi nekatere smeri manj kompaktne in očiščene.
    Več
  • Dobrodelna prireditev za Nepal v Slovenskem planinskem muzeju (AO)

Slovenski planinski muzej v petek, 15. maja 2015, v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in Društvom za gorsko kulturo vabi v Mojstrano na odprtje gostujoče fotografske razstave Himalajski vodja Aleš Kunaver s projekcijo filma Dežela Šerp ob 19. uri in na dobrodelno projekcijo nepalskih filmov Sunakali, ki je bil nagrajen na 9. festivalu gorniškega filma Domžale, in Puntejevo kolo ob 20. uri. Donacije bodo namenjene pomoči otrokom in drugim prebivalcem v potresu močno prizadetega kraja Banepa nedaleč od Katmanduja.
Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu

ZAPRTA
  Cojzova koča na Kokrskem sedlu

ZAPRTA

Vreme

Napoved za gorski svet za danes

Ponedeljek, 25. maj 2015, ob 4. uri

Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bo nastajala tudi kopasta oblačnost in občasno bo megleno. Popoldne bodo možne posamezne plohe, nad okoli 2300 m snežne. Pihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 8, na 2500 m pa okoli 1 stopinje C.

Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
© Planinsko društvo Kamnik, 2014 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta