Medijsko središče

Prijava na e-novice

PRIDRUŽITE se nam
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
fotogalerije zgodovina dokumenti vreme tophikingalps ciciban planinec in mladi planinec
  • Planinska noč knjige - na svetovni dan knjige 23. aprila (OP)

Planinska zveza Slovenije se letos prvič pridružuje vseslovenskemu praznovanju s knjigo - Noči knjige, ki bo 23. aprila 2015 pokazala svojo knjižno moč po vsej državi in še onkraj meja. Na sedežu PZS v Ljubljani bomo v družbi avtorjev slikovito predstavili nova vodnika Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca (Jože Drab) in Razširjena slovenska planinska pot (Gorazd Gorišek) ter se s člani uredniškega odbora Planinskega vestnika poklonili 120-letnici najstarejše slovenske revije. Dobrodošli v dobri družbi!
    Več
  • Savinjsko sedlo na sončno nedeljo (TSKO)

19. 4. 2015: Po deževni in moreči soboti je bila napovedana sončna in topla nedelja - in bila je! Pričakoval sem malce več turnih navdušencev v teh dobrih snežnih razmerah, a očitno se je večina podala na težje smuke ali pa se že martinčkajo v stenah.
    Več
  • Benečan s trdim gležnjem (TSKO)

V okviru priprav na predprvomajsko odpravo kamniških TSKO-jevcev na gruzijski del Kavkaza, smo se odpravili na višinski trening na Velikega Benečana (Grossvenediger 3666 m). Na odpravo gredo poleg spodaj podpisanega še Ivan, Vital, Lado, Peter, Robert, Andrej in Matjaž. Tokrat pa sta nam družbo delala še Irena in Franc.
    Več
  • Kamniški vodniki Planinske zveze Slovenije (VO)

Bi radi naše gore spoznali pobliže in si jih ne upate obiskati sami?! V Planinskem društvu Kamnik imamo pestro druščino vodnikov Planinske zveze Slovenije, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

... in kdo so ta dekleta in fantje?!
Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu

ODPRTA: 25. in 26. 4. 2015
  Cojzova koča na Kokrskem sedlu

ZAPRTA

Vreme

Napoved za gorski svet za danes

Ponedeljek, 27. april 2015, ob 4. uri

Danes bo pretežno oblačno, večina vrhov bo v oblakih, predvsem v Julijskih Alpah in hribih severne Primorske in Notranjske bo občasno deževalo. V hribovitem svetu vzhodne Slovenije pa bo spremenljivo oblačno, popoldne lahko tam nastane kakšna ploha. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 7, na 2500 m pa okoli 1 stopinje C.

Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
© Planinsko društvo Kamnik, 2014 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta