Medijsko središče

Prijava na e-novice

PRIDRUŽITE se nam
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
fotogalerije zgodovina dokumenti vreme tophikingalps ciciban planinec in mladi planinec
  • Napovedane dopoldanske jasnine ni bilo od nikoder (TSKO)

Letošnjo zimo narava turnim smučarjem do zdaj še ni postregla z želenimi darovi. Snega je malo, zato pa ne manjka vetra, ki te borne količine snega odnaša v zavetrja. Za nameček pa se vreme radi spridi prav konec tedna. Ampak tako pač je in vzeti je treba, kar je na razpolago.
    Več
  • Peter Mežnar - nagrada za življenjsko delo na področju alpinizma posmrtno (AO)

Peter Mežnar se je rodil leta 1972 v Tolminu. V številčni družini je bil deležen klene vzgoje in veliko podpore pri ukvarjanju s športom, predvsem smučanjem v rani mladosti. Ob pogostem zahajanju v gore z družino je kmalu začel razmišljati o alpinizmu. Pri petnajstih se je pridružil domačemu Soškemu alpinističnemu odseku. Takoj se je dalo prepoznati njegovo nadarjenost za vsakovrstno gibanje v vertikali in aerobno vzdržljivost. Po nekaj klasičnih smereh je že posegel po težjih, kot so Klic divjine v Prišni glavi in podobne.
    Več
  • Begunjščica - tura med tednom za dražit prijatelje (TSKO)

Vremenarji so za v četrtek napovedali spodaj meglo, zgoraj sonce.
    Več
  • Hej, mladi planinci. Pri nas se bo pa dogajalo ... (MO)

Si že kdaj videl ali slišal za dereze in cepin?
    Te je že od nekdaj zanimalo, kako se ju uporablja in kakšna je hoja po hribih pozimi?
    Ali pa bi rad svoje znanje še izboljšal?

Sedaj imaš priložnost, da vse skupaj poskusiš tudi sam. Moraš se nam le pridružiti na našem srečanju mladih planincev.

"Kulsku, ne ..." A, DDD, d'j no, dogajal bo ...
Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu

ZAPRTA
  Cojzova koča na Kokrskem sedlu

ZAPRTA

Vreme

Napoved za gorski svet za danes

Sreda, 4. marec 2015, ob 5. uri

Danes bo oblačno in megleno vreme, sredi dneva bo pričelo snežiti. Pihal bo šibak zahodni veter, zvečer pa se bo začel krepiti severni do severovzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo čez dan okoli -1, na 2500 m okoli -7 stopinj C, zvečer pa se bo hladilo.

Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
© Planinsko društvo Kamnik, 2014 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta