|

Medijsko središče

Prijava na e-novice

PRIDRUŽITE se nam tudi v letu 2017
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
alpinizem turno kolesarjenje športno plezanje ciciban planinec in mladi planinec
 • Tone Škarja praznuje 80 let (AO)

  Tone Škarja, alpinistični in odpravarski veljak, uspešen publicist ter vodja številnih alpinističnih odprav, tudi leta 1979 na Everest, je 15. januarja dopolnil osem desetletij. Njegovo delovanje mu je prineslo dve Bloudkovi nagradi in številna druga priznanja, stanovski kolegi so mu leta 2014 podelili tudi nagrado za življenjsko delo v alpinizmu.
  Več
 • Zdravja in zadovoljstva ter varen korak na naših planinskih poteh (PD)

  V dnevih prednovoletnega veselja, srečanj in zaobljub tudi ljubitelji gora nad Kamnikom počasi zaključujemo svoje začrtane poti,
  iščemo kanček sonca nad megleno dolino in delamo plane za naprej.

  Dan, ki ga s prijatelji ali družino preživimo v naravi v gorah, je najlepši dan, zato Planinsko društvo Kamnik vsem svojim članom želi v letu 2017 zdravja in zadovoljstva ter varen korak na naših planinskih poteh.
  Več
 • Podobe nekega časa izpod čopiča Ceneta Griljca (PD)

  V preddverju Občine Kamnik je bila v popoldanskih urah odprta razstava likovnih del 83-letnega kamniškega ustvarjalca Ceneta Griljca.

  Zanimiva razstava slik Ceneta Grilca, ki na nek način prinašajo argumentirane in z dokazi ter meritvami podprte domišljijske, če ne mestoma tudi že kar mistične podobe Kamnika in okolice, bo stene občinske veže oz. avle, ki služi tudi kot zasilna mestna galerija, v tem prednovoletnemu času zagotovo prijetno popestrila, saj smo prepričani, da utegne marsikateremu naključnemu obiskovalcu občine ob slikah vsaj za nekaj trenutkov zastati tudi korak.
  Več
 • Obnovitev zgornjega dela pohodne poti na Stari grad (OP)

  Skupina markacistov PD Kamnik je v začetku decembra pričela z prepotrebnimi deli na poti na Stari grad in sicer od vstopa na travnik do vrha.
  Za lažji in bolj varen dostop, predvsem pozimi, je bilo izdelanih 40 stopnic in urejeni odvodi vode na poti.
   
  Več
Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu
ZAPRTA
 
Cojzova koča na Kokrskem sedlu
ZAPRTA
 
Vreme
 

Vremenska napoved

Sreda, 18.1.2017 ob 5h Napoved za GORSKI SVET

Danes bo povečini oblačno in meglenona območju Snežnika bo občasno rahlo snežilo. Nekaj jasnine bo predvsem proti poldnevu in popoldne v zahodnih Julijcih in deloma v zahodnih Karavankah. Pihal bo močan vzhodni do severovzhodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli -10, na 2500 m pa okoli -12 stopinj C.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-01-18 05:00
Facebook
© Planinsko društvo Kamnik, 2014 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta