PRIDRUŽITE se nam tudi v letu 2017
Članarina PD Kamnik PZS ima številne podrobnosti o katerih si lahko preberete tukaj.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25% popusta pri letni naročnini na Planinski vestnik in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €).

puscica
Hitre povezave
alpinizem turno kolesarjenje športno plezanje ciciban planinec in mladi planinec
Strokovni članki / publikacije
  • Denali (6190 m) (TSKO)

Denali je s 6190 m najvišji vrh Severne Amerike in ima zaradi svoje lege, tik pod polarnim krogom, izjemno visok ugled na lestvici zahtevnosti najvišjih vrhov celin.

Odprava TSKO Kamnik se je nanj poskušala povzpeti že lani, vendar ni bila uspešna, Vital Vek, Lado Kladnik in Cene Berčič, ki se jim je priključil še kolega Emil Tratnik iz Idrije, pa se ga je letos lotila ponovno.

Več
  • Pohodniški festival v Kamniku (PD)

Turistične organizacije v Kamniško-Savinjskih Alpah tudi letos prirejajo Pohodniški festival, ki zajema številne prireditve na tem območju. Letošnji festival, ki bo potekal že tretje leto zapored, se bo odvijal od četrtka, 22. junija, do nedelje, 25. junija. Prireditev ob pričetku Pohodniškega festivala v Kamniško-Savinsjkih Alpah bo v četrtek, 22. junija ob 17. uri v Centru Rinka, Solčava.
    Več
  • Tura Veliki Pršivec (VO)

Za v soboto 21. 5. 2017 je bila razpisana tura na Veliki Pršivec, 2056m visok vrh nad Krmo.

Zaradi slabega vremena čez teden in ne preveč obetavnih napovedi, je več kot par prijavljenih na poti do izhodišča priznala, da smo pogledovali na telefone, če bo mogoče tura odpovedana. Ker sporočila z odpovedno ni bilo, se nismo pustili prestrašiti in smo se ob 6:30 zbrali na izhodišču. Tam so nas hitro ostali z optimizmom opogumili, tako da smo vsi komaj čakali, da se zagrizemo v hrib.

Več
  • Pridite na Kokrsko sedlo in uživajte v edinstvenem gorskem svetu! (PD)

Spoštovani ljubitelji kamniških planin!

Planinsko društvo Kamnik vas vljudno vabi, da se nam pridružite v nedeljo, 25. junija 2017, ob 11. uri na prireditvi Dan kamniških planin, ki bo pri Cojzovi koči na Kokrskem sedlu.
Naše planinske koče
Plezalna stena
Kamniška koča na Kamniškem sedlu
ODPRTA

Cojzova koča na Kokrskem sedlu
ODPRTA

Vreme

Vremenska napoved

Torek, 25.7.2017 ob 6h Napoved za GORSKI SVET

Danes bo sprva delno, na zahodu pretežno jasno. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo šibak veter severnih in zahodnih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 12, na 2500 m okoli 4 stopinje C.

Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2017-07-25 06:26