PRIDRUŽITE se nam tudi v letu 2018

Dobrodošli v naši družbi.

Člani planinskih društev (PD) združenih v Planinski zvezi Slovenije (PZS) smo aktivna skupnost obiskovalcev planin in narave, ki si želi v vseh letnih časih in razmerah odgovorno spoznavati naravo, gojiti planinstvo, izlete v gore, pa tudi na območja večnega snega in ledenikov, hojo s krpljami, turno smučanje, alpinizem v vseh razmerah, plezanje preko zaledenelih slapov ... pri tem pa zanamcem ohraniti prvobitno planinsko pokrajino.

PLAČILNA MESTA ČLANARINE PZS
Na sedežu Planinskega društva Kamnik v času uradnih ur (ponedeljek in petek od 9. - 12. ure in v sredo od 13. - 17. ure).
Članarino lahko uredite tudi preko spletne strani, kjer lahko vsakič preverite status svojega članstva v Planinskem društvu.

Vse potrebne dodatne informacije najdete na vstopni točki za članarino PZS - clanarina.pzs.si

POMEMBNO: PZS je zgolj posrednik za planinska društva in ne včlanjuje posameznikov neposredno v PZS. Posameznik, ki se bo odločil za to možnost, bo moral obvezno navesti ime društva, v katerega se včlanjuje.

portal_clanarina_570_pxi

ZAVAROVANJA - več na tej povezavi
Člansko zavarovanje je sklenjeno pri zavarovalnici Adriatic Slovenica d. d.. Z njo je sklenjena pogodba za nezgodno zavarovanje članov, zavarovanje stroškov reševanja v tujini z 24 urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS. V zavarovanje je vključeno tudi zavarovanje odgovornosti Planinske zveze Slovenije in strokovnih kadrov PZS.

PDF Zgibanka Zavarovanje članov Planinske zveze Slovenije (1,3 MB)

UGODNOSTI - več o ugodnostih
Prav tako lahko, kot člani PZS, koristite številne ugodnosti pri različnih ponudnikih planinske, kolesarske, kamp in druge opreme, ter pri ponudnikih turističnih in namestitvenih kapacitet.

PLANINSKI VESTNIK - več o reviji na tej povezavi
Vsi člani PZS upravičeni do 25 % popusta pri letni naročnini in znaša 29,25 € (osnovna cena celoletne naročnine je 39 €). Na revijo se lahko naročite >>>.

ČLANARINA V LETU 2018 - več o posamezni kategoriji članstva

Kategorija članstva

Priporočena članarina [€]

A

polnoletna oseba - aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z največjim obsegom ugodnosti

55,00

A/d - družinski popust

50,00

B

polnoletna oseba - aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti

25,00

B/d - družinski popust

20,00

B1

polnoletna oseba - oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti

18,50

B/člani društev v tujini

Članarina samo za člane zamejskih in drugih društev s sedežem izven Slovenije. Ugodnosti z nekaterimi izjemami enake kot pri članarini B.

13,75

S+Š

srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti,

16,00

S+Š/d - družinski popust

12,80

P+O

predšolski ali osnovnošolski otrok, z osnovnim obsegom ugodnosti

7,00

P+O/d - družinski popust

5,60

IN

oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost oz. je roditeljska pravica podaljšana), z omejenim obsegom ugodnosti;

7,00

IN/d - družinski popust

5,60

Člani IN brez poslovne sposobnosti, zaradi zakonskih omejitev nimajo vključenega zavarovanja. Člani IN z delno odvzeto poslovno sposobnostjo so lahko zavarovani v skladu z zakonskimi možnostmi, glede na stopnjo poslovne sposobnosti. Vsi člani IN z delno odvzeto poslovno sposobnostjo, ki želijo biti zavarovani za opravljanje planinske dejavnosti morajo na PZS poslati sodno odločbo o delnem odvzemu poslovne sposobnosti, na podlagi katere jim bo zavarovalnica poslala potrditev obsega zavarovanja. Strošek teh zavarovalnih premij prevzame PZS.

Družinski popust
 se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je odvzeta poslovna sposobnost (OPP) in so člani družine. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status.

B/člani društev v tujini je vrsta članarine samo za člane zamejskih planinskih društev in drugih društev s sedežem izven Slovenije. Prispevek za PZS znaša 13,75 €, z nekaj izjemami so ugodnosti enake kot pri članarini B. Tujim državljanom, članom slovenskih planinskih društev, so na voljo vse vrste članarine, razen B/društva v tujini.