petek, 22. september 2017, ogledov: 744

POHORJE – Slovenska planinska pot

Kdaj22.09.2017
Traja do24.09.2017 (3 dni)
Vodnik / kontaktMiran Jereb
PrijaveDo ponedeljka, 18. septembra 2017 do 19. ure - vodnik tel. 031 395 094 (dodatne informacije) in pi
PotLahka pot
Trajanje/dolžina5 - 6 ur/dan
Način prevozaJavni prevoz, os.avto
CenaPrispevek za organizacijo in vodenje izleta je 17,00 EUR po osebi. Prevozni stroški cca. 22,00 EUR
Oprema / dokumentiPrimerna planinska oprema za gibanje po travnatem in gozdnem terenu v sredogorju. Priporočamo visoke pohodniške čevlje in pohodniške palice, v primeru napovedi možnih ploh pa zaščito pred dežjem.

Na pot se bomo odpravili z javnimi prevoznimi sredstvi (vlak, mestni avtobus, vzpenjača) do Hotela Bellvue na Pohorju. Od tu se bomo odpravili mimo Mariborske in Ruške koče do Koče pod Klopnim vrhom, kjer bomo prenočili. Naslednji dan bomo nadaljevali do Koče na Pesku in nato mimo Lovrenških jezer do Ribniške koče, ki je naša naslednja postojanka (v primeru interesa se povzpnemo na najvišjo točko Pohorja Črni vrh – 1543 m). Zadnji dan nadaljujemo do Grmovškovega doma, se povzpnemo na Veliko Kopo (1542 m) ter mimo Partizanskega doma ter koče pod Kremžarjevim vrhom zaključimo v vasi Gradišče, od koder bo organiziran prevoz nazaj v Kamnik. ZBORNO MESTO: Petek, 22.9.2017, žel. postaja Kamnik ob 5.45 uri Tura je planirana na način, da se je lahko udeleži vsak pohodnik s primerno kondicijo. Na poti je veliko planinskih koč za počitek in okrepčilo, pa tudi umiku pred nenadnim poslabšanjem vremena (ploha). V primeru dolgoročne napovedi slabega vremena bo izlet odpovedan.