sobota, 17. februar 2018, ogledov: 999

Slemenova špica - 1911 m

Pogled na Jalovec s Slemena; slika, ki krasi skoraj vsak gorniški koledar. To si gremo tokrat pogledati, v zimski, snežni preobleki.

Kdaj17.02.2018
PodročjeJulijske Alpe
PrijavePrijave do četrtka, 15.2.2018 na 041/401 689 (Andrej)
PotZahtevna pot
Višinska razlika1000 m
Trajanje/dolžina7h
Način prevozaOsebni avtomobil
Oprema / dokumentiZimski pohodni čevlji, cepin, dereze, krplje (če jih imate toplo priporočam), gamaše, pohodne palice, topla pijača, primerna oblačila ter hrana iz nahrbtnika.

Tokrat bomo pričeli s turo dokaj nizko, nekje na 2. ovinku Vršiške ceste, se po cesti in markirani poti vzpeli skoraj do Erjavčeve koče in se malce višje odcepili proti Vratcam. Za sabo bomo imeli enkraten pogled na ostenje Prisojnika, nekoliko v ozadju pa kraljuje Škrlatica. Dosežemo planjavo od koder je najbrž najlepši razgled na čudoviti Jalovec, nad nami pa se dvigujejo stene Mojstrovk. Od tu je le še streljaj do vrha Slemenove špice, kjer nam pogled pade globoko v dolino Tamar pod nami. Povratek po poti pristopa in ob povratku se ustavimo še v topli Tonkini koči. Zbor ob 7.00 uri, parkirišče železniške postaje Kamnik